ВИЕНА КУЛТУРНОТО СЪРЦЕ НА ЕВРОПА – полет от Варна

Виена е всичко което човек иска да види от старият континент – барокови сгради, императорски дворци, сцена на най-изявените творци и музиканти, творили някога. Виена е спокойствие и едновременно с това пълен с живот град. Виена е сладко изкушение с прекрасни кафенета с незабравими торти и елегантни ресторанти сервиращи прословутият Виенски шницел.

 ПРОГРАМА – 12/03/2020 -15/03/2020

ДЕН-1Среща на летище Варна за полет до Виена в 14:05 часа. Кацане във Виена в 14:55 часа. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-2 – Закуска. Пешеходна панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.) :  дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият в Европа увеселителен парк  „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело.

Туристическа програма по желание: посещиние на обекти по желание – Двореца Белведере, природоисторичиският музей, Двореца Хофбург  – посещение на Императорската съкровищница, където се съхраняват най-значимите и богати колекции от светски и религиозни съкровища, Пратер и други. Нощувка.

ДЕН-3 Закуска. Свободно време или посещение на Двореца Шонбрун – лятната резиденция на Хабсбургите с екскурозовод на бъларски. Свободно време за разглеждане на градините и посещение на зоологическата градина .

Следобяд по желание – Посещение с местен екскурзовод на Императорската съкровищница в двореца „Хофбург“, където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя – короната и имперския скиптър, и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че този, който го притежава, ще завладее света

Нощувка.

Vienna

ДЕН-4 – Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време във Виена за индивидуално посещение на Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес, Къщата на пеперудите в двореца „Хофбург“Музея за история на изкуствотоПриродонаучния музей, както и разходка по търговската улица „Марияхилферщрасе“

Среща пред хотела за трансфер до летище в 12:30 часа. Трансфер до летище. Полет за Варна в 15:25 часа . Кацане във Варна в 18:10 часа.

ЦЕНИ :

Човек в двойна – 780 BGN

Единична стая  – 980 BGN

Цената включва :

  • Самолетен билет Варна – Виена – Варна
  • Летищни такси;
  • 10 кг. ръчен багаж;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в централната част на града;
  • Обзорен тур на Виена с професионален екскурзовод на български език;
  • Трансфер летище – хотел – хотел;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
  • Водач от България при група от мин 10 души

В цената не е включено:

Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун с включена входна такса, екскурзовод на български, използва се градски транспорт – 69 лв. за възрастен / 59 лв. за дете;

Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса за Съкровищницата) – 65 лв. за възрастен / 52 лв. за дете;

Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание:

Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 15,40 EUR (карта за 72 часа)

Програмата се осъществява при група от мин 8 души.