ЗИМНО СЛЪНЦЕ В КИПЪР

 

С мекият си зимен климат и температури, достигащи до 20°C, Кипър е отлична дестинация за вашата слънчева зимна почивка. Този остров, богат на история е разположен в източната час на Средиземно море и разполага с всичко необходимо за една пълноценна ваканция: от красиви плажове до невероятни природни паркове и археологически паметници, прекрасна кухня и нощен живот.

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Известен като родното място на богинята на любовта Афродита, островът е едно забележително и красиво място за почивка.

Той привлича туристи от цял свят с великолепни плажове, хубавото време през почти цялата година и вкусна кухня.

Също така островът има богата история. Името му е дадено преди цели 3500г. и произлиза от, намерената там ценна мед – кипрус. За мнозина Кипър е бил привлекателно място, затова и цели десет различни народа са го управлявали. От 1974г. е разделен на две, когато турците завладели северната част от острова.

Кипър предлага и много интересни места за посещение на туристите.

Част от тях са скалите на Афродита, нейните бани, както и тези на Аполон. Църквата Свети Лазар в Ларнака, както и „Построената от ангели“  византийска църква, която е световно известен архитектурен паметник.

Лимасол е другия град, в който гръцката история оживява чрез древният Курион с храма на Аполон и напълно запазен античен театър.

Пафос също е едно красиво място, с красиви плажове, което си заслужава да бъде посетено. Известен е с множеството древногръцки гробници и обителта на Афродита. Също така можете да посетите интересния Кипърски аквариум.

Ние от „ЮниТурс“ ще се радваме да ви отведем на това красиво и топло място през предстоящите студени месеци тук!

Направете запитване за Вашата персонална оферта на : office@unitoursbg.com