МАЛДИВИ

Малдивските острови е една от малкото дестинации в света, които представят повече отколкото обещават. Виждайки ги за първи път ще бъдете омагьосани. Гледайки островите от самолет, се открива приказна картина, като че ли хиляди скъпоценни камъни се разпръскват по легло от синьо кадифе, променящи цвета си така че постепенно се сливат с небесната синева.

Съставени от 26 естествени коралови острови, свързани от север до юг и разположени на екватора, в централната част образуват двойна верига. Има около 1 200 острова, безбройни плажове и рифове, разположени в самите атоли. До 70 –те години когато започва да се развива туризма, страната е била достъпна само за търсещи приключения мореплаватели. Изолираността на островитяните от останалата част на света, не попречва на развитието им, тъй като се намират на кръстопът между източната и западната морска търговия и срещат много култури на различни народи. Това сътворява една държава с единствена по рода си култура и традиции.

Малдивите са късчета земя, което ни пренасят в Рая. Островите ще ви оставят буквално без дъх, омагьосани и запленени от чистата им и неподправена екзотична красота. Тюркоазната прозрачна вода, белите пясъци, екзотичните палми и блаженото спокойствие ще ви пренесат в един вълшебен и съвършен свят, далеч от рутината на ежедневието.
Почивката на Малдивите ще ви зареди с мечтаните спокойствие и релакс. През деня, можете да правите тен под ласките на жаркото слънце, отмаряйки блажено в хамак с чаша екзотична напитка в ръка. Любителите на гмуркането, ще бъдат изненадани от неповторимите емоции и приключения, които ги очакват под водата. Там долу, се крие един наистина вълшебен свят, до който си заслужава да се докоснете. Всъщност Малдивиските острови са едно от най-привлекателните места за подводно гмуркане в света. Подводният свят е изключително богат, водите през цялата година са топли около 27 градуса, а видимостта във водата понякога надвишава 50 м. Във всеки курорт на островите е изграден център за подводно гмуракне, където любезни професионални инструктори дават напътствия на начинаещи и напреднали. Уиндсърфингът е също много добре развит на островите и тези, които тепърва мечтаят да усетят тръпката от този спорт, могат спокойно да се доверят на професионалните учители.
За да разнообразите почивката си, ви препоръчваме да се възползвате от някои от предлаганите ексурзии – посещение на столицата Мале, както и полудневни или дневни екскурзии до необитаеми екзотични острови или рибарски селища. Вечерта ви очаква среща с вкусната местна кухня  на фона на романтичен залез и красива нощна екзотика.
При пристигането ви на Малдивите, на летището ще ви поставят в паспорта безлпатна туристическа виза, която важи за периода от 30 дни. При влизането в страната, е строго забранено внасянето на алкохолни напитки, свинско месо, наркотици, оръжие за подводен лов.

КЛИМАТ
Тропически. Температурите варират между 23 и максимум 32 градуса по Целзий през цялата година. Винаги има хладен бриз, който се носи от морето и който прави денят, дори да е много горещ, много приятен.

ЕЗИК
Езикът, който населението на Малдивите използва се наричa Дхивехи.

ТЕЛЕФОНИ
Директни телефони има на Ваше разположение във всеки курорт, в който се настаните на Малдивите. Дори да сте на круиз, в съответното плавателно средство, отново може да ползвате телефон, също така има и апарати с фонокарти, както и интернет.

ОБЛЕКЛО
Леки и свободни дрехи, сандали.

ТРАНСПОРТ
Различни плавателни средства – лодки, круизерии, Дхони – вид лодка, която е ръчно изработена и е удобна както за риболов, така и за разходка и трансфер.