РУМЪНИЯ – БУКУРЕЩ, БРАН, СИНАЯ, ПЕЛЕШ

 

Romania_s2

 

ТРИДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ

 ПО НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА РУМЪНИЯ

22.07.16г ; 05.08.16г; 26.08.16 г

 

1-ви ДЕН – БУКУРЕЩ

 

Тръгване от Варна в 06.00 ч. Пристигане на паркинга Шел  Русе около 08.30 ч. Кратка почивка. Преминаване на държавната граница на Дунав мост. Пътуване през Гюргево за Букурещ. Пристигане около 10.30 ч.

Програма в Букурещ. Спиране на площад „Униря” пред Хълма на митрополията. Разглеждане на патриаршеската църква „Св. Св. Константин и Елена” с мощите на българския светец и покровител на Букурещ Св. Димитър Басарбовски, също и Стария парламент, сега резиденция на патриарха.

Пешеходна разходка по булеварда с фонтаните „Униря” до Площада на конституцията пред румънския парламент.Посещение на парламента / Кафе пауза за тези който не посещават парламента. /

Панорамна обиколка на забележителностите в централната част на града: Музея на Букурещ, болницата Колця, Университета, хотел „Интерконтинентал”, Националния театър, Римския площад, Икономическия университет, Площада с паметника на авиаторите, Площад „Шарл де Гол”, Триумфалната арка, Парка Киселов, музеите на румънския селянин, на минералите и на динозаврите, архитектурните забележителности  на „Малкия Париж” по улица „Каля Викторией” /”Пътят на победата”/.

Пешеходна разходка на Площада на революцията с разглеждане на Атенеума, Кралския дворец, Университетската библиотека, Мемориала на жертвите от румънската революция от декември 1989 година, църквата Крецулеску, паметника на Ататюрк, Военния клуб, Националния исторически музей. В 16.00 часа отпътуване за Синая. планински град и курорт, наричан “Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Пристигане в хотела след  18.00 ч. Настаняване.   Нощуване.

 

Посещението на Парламента е  по предварителна заявка – сега действащ Парламент на Румънияи е  втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско;

 

2-ри ден–  БРАН,  БРАШОВ

 

08.00 ч. Закуска ,09.00  Отпътуване за Бран. Посещение на Замъка на Дракула и на етнографския комплекс. известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Свободно време. Отпътуване за Брашов  .Брашов – един от най – красивите градове на Румъния, възникнал в началото на ХІІІ в., административен, политически и културен  център през епохата на австроунгарското владичество, приютил голяма българска колония по време на турското робство. Градът, в който е бил написан и издаден първият български учебник – „Рибния буквар” на д-р Петър Берон.  Програма в Брашов. Разглеждане на Площада на Старото кметство със сградите на търговците от Венеция, Генуа, Ориента, Лайпциг, православната църква „Успение на Света Богородица”, унгарската католическа катедрала, Черната базилика – най – голямата католическа катедрала в Югоизточна Европа.вход -12 лей

Възможност да се усети духа на средновековието в немския квартал, по улиците около портата на крепостта, също в Стария център и в австроунгарската част. Свободно време. Връщане в Синая. Нощувака.

 

Ден 3-ти    Дворeца Пелеш Манастира Синая Солни мини

 

Закуска 08.00 Напускане на хотела .Посещение на Синая манастира и двореца Пелещ. – Манастира на Синая, на повече от 300 години.Посещение на двореца “Пелеш” – издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисабета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния.В 12.00 ч отпатуване за СЛЪНИК ПРАХОВА.

Отпътуване за Слъник. Посещение на солни мини Известена като най-голямата солна мина в Европа, Сланик Прахова и днес е един от най-важните водни и климатични курорти в Румъния. Уникалната солна планина, пещерата на булката, езерото на овчаря, зеленото езеро и старата солна мина са само част от забележителностите на курорта. Старата солна мина, която е преобразувана в санаториум, се намира на 210 метра дълбочина (Пътят надолу с асансьора е 208 метра дълъг и трае близо 3 минути). Тя се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат; възможността за топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Не пропускайте да видите единствената по рода си солна мина в Европа. .

 

16.00 ч Отпътуване за България Варна .

 

 

Цена – 198.00 лв  

 

В центата  са вкючени;

 

1. Пътуване по целия маршрут с луксозен климатизиран автобус

2. 2 нощувки със закуски  в хотел

“ Карайман“ – Синая централен

3. 4.Застраховка

5.Вводач  Екскурзовод на български език

 

 

В центата не са вкючени:

 

. Входни билети за посещаваните обекти:

- Замъка на Дракула – 30 RON

- Двореца „Пелеш” в Синая – 20 RON и 50 Rоn

- манастира Синая – 5 RON

- Парламента 25 Rоn

-Солни мини 20 Ron

ЮниТурс

 052 630 979 

052 610 280