СЕЙШЕЛИ

Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, образували са се при разцепването на континентите Африка и Азия.Тук плажовете са прекрасни, а водата кристално чиста. Могат да се видят и редки видове растения и животни, интересни планински участъци. Други близкостоящи острови до Сейшелите са: Мавриций и Реюнион на юг, Коморски острови и Майота на югозапад и Сувадивската група на Малдивските острови на североизток.

Сейшели имат най-малкото население от суверенните страни в Африка. Сейшелските острови са едни от най-приказните острови в света. И до днес за тях се носят вълнуващи легенди. Обрасли с буйна джунгла, заобиколени от стотици искрящи рифове, планинските върхове се издигат над тъмно синьото море. Архипелагът наподобява форма на сърп обсипан със скапоценни камъни, който се простира от Екватора до най-северната част на Мадагаскар. Всеки от островите крие свое очарование и тайни. Разнообразието на Сейшелските острови се разкрива, когато човек посети няколко от тях. Връзките между островите са кратки и приятни.

Освен всичко, качеството на обслужване в хотелските комплекси е на изключително високо ниво.

Сейшелите по начало не са били населени, така че населението им се състои от имигрирали народности. Най-големите етнически групи са от френски, африкански, индийски и китайски произход. Повечето жители на Сейшелите са християни.

Климатът е субекваториален (морски). Средната годишна температура е 26-28 градуса. Най-дъждовните месеци са декември и януари, а най-сухите са юни и юли.