Френска Полинезия – о-ви Таити и Бора Бора

Френска Полинезия е отвъдморска територия на Франция със статут на департамент, има свои представители във френския сенат и парламент. Френска Полинезия се състои от 5 островни групи с обща площ 3 936 км2:

Административен център – Папеете на остров Таити

Това е, може би, най-скъпата туристическа дестинация в света. Много малко хора могат да си позволят да посетят този рай. Основната причина е огромната дистанция от Европа и Северна Америка .

Френска полинезия е истински рай на земята.Този архипелаг има топъл и влажен тропически климат. Дневните температури на островите са между 26 и 29 °C през цялата година. Времето е перфектно за водни спортове, гмуркане и слънчеви бани на плажа от януари до декември. Валежите са значителни, но обикновенно са краткотрайни. Архипелагът е перфектен за туризъм през всеки месец и през всеки сезон. Магическата атмосфера на островите може да ви накара да забравите за всичко друго. Пясъка е снежно бял, водата в кораловите лагуни е кристално чиста и прозрачна. Лекият бриз поклаща кокосовите палми. Това наистина е късче от рая на земята.

Повечето от полинезийските острови са образувани в резултат на изригването на вулкани и с течение на милиони години, те са пропадали докато накрая, целия остров потъва и от него остава само кораловата стена.

Несъмнено най-популярната туристическа дестинация е така бленувата от всички Бора Бора, превърнала се в олицетворение на лукс и неописуема екзотика. Разположен в прелестна лагуна и бариерен риф, богат на пъстър подводен свят, островът е истинско съкровище в сърцето на Френска Полинезия и вълшебно място за романтична ваканция или меден месец.
Не по-малко изкусително за почивка е Таити – най-големият и най-многолюден остров във Френска Полинезия. Той е разположен на около 230 км от Бора Бора, сред приказна красота и езкотика. Не пропускайте да посетите модерния пристанищен град Папеете – столицата на Френска Полинезия и остров Моореа, пленяващ с разкошните си водопади, високи зелени планини и притихнали вулкани – гледката буквално ще ви остави без дъх, а почивката ви ще по-красива дори от мечтите ви.

Визи 

Френска Полинезия е отвъдморска територия на Франция. Поради тази причина българските граждани, които желаят да предприемат пътуване до там не са подложени на визов режим, при престой до 3 месеца. Необходими документи при пристигане са валиден задграничен паспорт и дупосочен самолетен билет, както и доказателство, че притежавате достатъчно финансови средства за престоя си.