ХОТЕЛ РИЛА 4*

Разположение на хотела:
Четиризвездният хотел Рила е най-впечатляващият хотелски комплекс в Боровец и се намира точно срещу средната от ски пистите в комплекса.

Описание на хотела:
Построен през 1990 г. по оригинален френски идейно-архитектурен проект, той е един от най-големите на Балканския полуостров. Хотелът разполага с добър избор от барове и ресторанти, като известните ресторанти Рила и Искър, бар-тераса Панорама, нощния бар, дискотека, Лоби бар. Хотел Рила предлага всички удобства за провеждане на бизнес семинари и конференции. Трите конферентни зали имат капацитет от 50 до 100 места. Снабдени са с Интернет връзка и най-модерно оборудване за изнасяне на презентации. На разположение на гостите на хотела са рум сервиз, сейфове, обменно бюро, детска градина, модерен търговски център, салон за красота, лекарски кабинет, зала с електронни игри и охраняем паркинг.

Описание на стаите:
Напълно реновиран през 2001, днес хотелът предлага 256 луксозни стаи, 2 апартамента, 2 мезонета, както и 266 студиа с напълно обзаведен кухненски бокс. Всички те са с баня, телефон, радио, сателитна телевизия и просторни слънчеви тераси с изглед към планината.

Спорт/Забавления:
Обновеният спортен център е забележителен със закрития, изцяло остъклен басейн, от който се открива живописна гледка към планинските склонове. Фитнес залата е напълно обновена и комбинира модерни спортни уреди със зала за масаж, сауна, парна баня, солариум и джакузи. В хотелът можете да ползвате и услугите на козметик.

За децата:
Детската градина и организираните забавления за най-малките правят хотела предпочитан за семейни почивки. През зимния сезон, за малките скиори хотелът организира ски детска градина.